Pølsebrød 20 stk
50 g margarine
½ liter mælk
50 g gær
4 tsk sukker
1½ tsk groft salt
ca. 800 g hvedemel
Smelt margarinen i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Stil til hævning et lunt sted i ca. 1 time. tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 20 stykker og tril dem til aflange brød 10-15 cm. Sæt brødene på plader med bagepapir og lad dem efterhæve til passende størrelse ca. ½ time. Bag brødene ved 225 grader i ca. 10 min.
Sådan ser de ud, når de ikke er færdighævede, men bare rolig, de bliver store nok.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar