tirsdag den 10. december 2013

Fransk nougat

Har lavet en rigtig lækker konfekt i dag. Fransk nougat... Guf!! siger jeg bare. Syntes lige i skal have opskriften:

160 g honning (fast)
260 g sukker
80 g vand
50 g glukose (kan købes i brugsen)

40 g æggehvide
40 g sukker
½ stang vanilje
En knivspids salt
40 g pistacienødder (usaltet)
60 g hasselnødder
100 g mandler

100 g mørk chokolade
Lidt flormelis

Bland honning, sukker, vand og glukose i en gryde og lad det koge, ikke for hårdt, til det har en temperatur på 152 grader.

Nødderne kan ristes let, hvis man vil have smagen fremhævet.

Pisk æggehvider og sukker til marengs, tilsæt salt og vaniljekorn. Hæld den varme sukkermasse i en tynd stråle ned i marengsmassen, mens du pisker. Pisk i ca. 10 min., til massen får en sej og luftig konsistens.

Tilsæt nødderne hele og vend massen ud på en silikonemåtte eller bagepapir, drysset med flormelis.

Rul det ud med en kagerulle til ønsket størrelse, stil det på køl, gerne natten over.

Skær den ud i ønskede stykker ( jeg fik 40 stk.) og dyp det i smeltet chokolade. Kan evt. pyntes med hakkede pistacienødder eller andet.

Pak nougaten ind i køkkenfilm/madpapir og opbevar den et tørt sted.






Chokoladen kan sagtens undværes. Jeg syntes de smager bedre uden.

Mangler du god vanilje, kan det bestilles her: http://www.vaniljimporten.se/sv/
Portoen er gratis i Norden.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar