fredag den 27. december 2013

Bacon.

Selvfølgelig laves der også bacon her i huset.

Du dækker et stykke brystflæsk (eller flere stykker), med en saltlage, der består af 80 g salt og enstrøget tsk sukker pr. liter kogt vand.
Jeg saltede det i 4 dage, hvorefter det blev skyllet i lunkent vand. tørres godt af og hænges nu til tørring i køleskab 1-2 dage.


 Efter tørring, koldrøgede jeg siderne i 12-14 timer. Så tørres det igen 2-3 dage, før brug.
Og her er så det færdige resultat:


Nu kan det skæres i tynde skiver som bacon og steges eller bruges til hvad man nu lyster.

Kan man li' det med mere smag, kan man tilsætte lagen lauerbærblade, timian eller andet.

Kan også ryges mindre eller mere. Smag dig frem, noter og prøv igen.

Rigtig god fornøjelse :) 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar