fredag den 29. august 2014

Kumquat

Kumquat i egen sirup


At spise kumquat som de er, kan være lidt af en besk oplevelse. 
Her er en nem opskrift på kumquat i sirup:



20 - 25 kumquats, halveres og udstenes.

I en gryde koges 2 dl vand sammen med 2 dl sukker. Når det er smeltet, tilsættes de halverede kumquats, og det hele småkoger i ca. 20 min.



Hældes på glas og nu har du nogle lækre syltede kumquats, som evt. kan bruges som tilbehør til ostebordet.
Siruppen (væden som frugterne ligger i), kan sagtens bruges til andet. Bl.a. ud over is eller i en dressing til en salat.


 Prøv dig frem. 

3 kommentarer:

  1. Jeg elsker også at lave alting - eller det meste - selv. Når vi taler om køkkensyslerier, så gælder det først og fremmest om at redde al den høst der er i have og drivhus, men også naturen høster jeg flittigt fra, så kumquart har jeg kun tænkt på i flere år, men det er stadig kun blevet til tankerne.

    SvarSlet
  2. Det kommer nok en dag, når du lige falder over dem ;)
    God fornøjelse med høsten.

    SvarSlet
  3. Smager fantastisk i en Gin&Tonic ;-)

    SvarSlet