lørdag den 11. januar 2014

Oksespegepølse

Har prøvet at lave spegepølse på flere forskellige måder, men nu er det endelig lykkedes, at få en, der passer til vores smag. Og nemt er det jo.

3 kg fed oksefars, gerne hakket på en 6 mm hulskive. (Skal være meget kold)
32 g nitritsalt
8 g kværnet sort peber
10 g sukker ( gerne druesukker, som er meget let opløseligt)
7 g hele gule sennepsfrø
6 g kværnet madagaskarpeber. (Jeg brugte nogle fra dåse)

Det meget kolde oksefars blandes med alle krydderierne.


Nu stoppes farsen i pølseskindet. Jeg afprøvede lige 3 forskellige tarme.


Her ligger de alle flot udstoppede. Pølserne lægges nu i en 10 % saltlage, dvs. 100 g salt pr. liter vand, og stilles koldt i køleskabet i syv døgn.
Herefter hænges de til tørre i køleskabet 1-2 døgn. Nu begynder røgeprocessen. Koldrøges 6 timer og hænger igen 1 døgn, og det gjorde jeg ialt 3 gang, (altså en samlet røgetid på 18 timer) Kan sagtens tåle 6 timer mere, så det bliver afprøvet næste gang.

Efter endt røgning, hænger pølserne i køleskabet 4 uger og mere, men det er op til dig, hvor tør du gerne vil have pølsen. Den tyndeste pølse her, havde jeg til at hænge 3 uger.


Den var stadig blød og lækker. Uhmm...

Tarme til pølser køber jeg ved http://www.danishoutdoor.dk/polseudstyr

Ingen kommentarer:

Send en kommentar